KOLAČ SA VIŠNJAMA

MATERIJAL ZA KORU:
6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna. SIRUP: 200 g šećera, 2dl vode,
sok od 1 limuna. KREM: 2 pudinga od vanile, 6 dl vode, 1 kg višanja i 16 kašika šećera.
GLAZURA: 2 šlaga od vanile.
PRIPREMANJE: Umutiti koru od jaja, šećera i brašna i ispeći u manjem četvrtastom
plehu.Kada je kora pečena izvaditi je da se malo ohladi. Koru preliti sa sirupom od
šećera, vode i soka od limuna. Vruć sirup na vruću koru. Sada višnje očišćene,
kuvati u 6 dl vode sa 18 kašika šećera oko 10 minuta. Zatim u višnje dodati
razmućena 2 pudinga od vanile sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne. Mora se
stalno mešati da se ne stvore grumenčići (ovo važi za neiskusne posebno). Kada je
skuvan skinuti sa ringle da se malo ohladi, i preliti dok je još toplo preko
kolača. Kada se potpuno ohladi ovaj preliv od višanja, umutiti 2 kesice šlaga i
premazati kolač odozgo. Staviti u frižider da se ohladi i služiti.