TUNEL TORTA
POTREBNO JE:
11 jaja, 27 kašike šećera, 13 kašika brašna, 250 gr. margarina, 1 litar mleka
i 1-na čaša od jogurta mleka, 250 gr.mlevenih oraha i 5 kašika oraha, 200 mlevenog
keksa, 100 gr.čokolade, kašika zejtina i malo praška za pecivo.
PRIPREMA:
BRAON FIL:
125 gr.margarina umutiti, dodati 250 gr. mlevenih oraha, 200 gr.mlevenog keksa,
1-nu čašu od jogurta mleka i 8 kašika šećera, to zamesiti rukom pa dodati 100
gr.rastopljene čokolade. Napraviti od te mase tunel dužine pleha u kojem se
peku kore.
BELA KORA:
6 belanaca i 6 kašika šećera umutiti, dodati 5 kašika brašna, kašiku zejtina,
malo peciva, mutiti i peći u manjem podmazanom plehu,(p.s. ako nemate manji
pleh onda u većem, pa kad se ispeče kora iseći je po dužini sa strane pošto
ta kora ide preko braon fila).
Kora je tanka.
BRAON KORA:
5 celih jaja umutiti sa 5 kašika šećera, tome dodati 5 kašika oraha i 2 kašike
brašna pa peći u većem podmazanom plehu.
FIL ZUTI:
staviti da se kuva litar mleka, a posebno u činiji umutiti 6 žumanaca, 8 kašika
šećera i 6 kašika brašna mikserom, pa postepeno dodavati tu masu u mleko tako
da se izbegnu grudvice i na kraju 125 gr.margarina. To sve kuvati i neprestano
mešati da ne zagori i kad se zgusne skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
REDOSLED:
BRAON FIL-BELA KORA-ŽUTI FIL-BRAON KORA-ŽUTI FIL; odozgo se moze staviti šlag
ili rendana čokolada.