Pikantan svinjski kare

PIKANTNI SV.KARE.jpg

Sastojci

5 kom

Svinjskog filea

za marinadu:

2 čena

belog luka

1 kašičica

ljutog senfa

1 kašičica

ljute tucane paprike

1/2

ljute papričice

1 kašičica

meda

2 kašike

aceto balsamico

2 kašičice

vegete

30 ml

maslinovog ulja

Biber

Priprema

  1. Meso očistiti od žilica i masnoće, iseći na deblje šnicle
  2. Marinadu napraviti tako što se pomešaju svi sastojci marinade.
  3. Meso staviti u marinadu, pa u frižider da odstoji preko noći a može i duže.
  4. Meso ispeći sa svih strana na maslinovom ulju po par minuta na jacini 7-7. (da unutra bude sočno). Izvaditi meso i staviti na tost hleb ili pirinač ili palentu ili pire ili. tanjir.
  5. U masnoći u kojoj se meso peklo staviti malo paradajz soka ili crnog vina i ostatak marinade i malo prokuvati pa tim sosom preliti meso.
  6. Služiti uz povrće po želji ili sampinjone