Pikantan svinjski kare
Sastojci
5 kom |
Svinjskog filea |
za marinadu: |
2 čena |
belog luka |
1 kašičica |
ljutog senfa |
1 kašičica |
ljute tucane paprike |
1/2 |
ljute papričice |
1 kašičica |
meda |
2 kašike |
aceto balsamico |
2 kašičice |
vegete |
30 ml |
maslinovog ulja |
|
Biber |
Priprema
- Meso očistiti od žilica i masnoće, iseći na deblje šnicle
- Marinadu napraviti tako što se pomešaju svi sastojci marinade.
- Meso staviti u marinadu, pa u frižider da odstoji preko noći a može i duže.
- Meso ispeći sa svih strana na maslinovom ulju po par minuta na jacini 7-7. (da unutra bude sočno). Izvaditi meso i staviti na tost hleb ili pirinač ili palentu ili pire ili. tanjir.
- U masnoći u kojoj se meso peklo staviti malo paradajz soka ili crnog vina i ostatak marinade i malo prokuvati pa tim sosom preliti meso.
- Služiti uz povrće po želji ili sampinjone
|