Slane Knedle (Knedle Bez sljiva) sa prelivom HOF-SIMIC


-Potrebno je: 500 gr. krompira,1 kašika masti,pola supene kašike soli, 1-2 jaja,
200 gr. brašna, 1 pavlaka 1-2 supena kašika masti od nekog pečenja.
-Princip je kao kod sufnudli i knedli sa sljivama samo je završnica malo drugačija.
-Krompir obariti u ljusci, malo prohladiti,oljuštiti i propasirati.Dobro Pasirati
krompir. Dodati pola kafene kašike soli, umućeno jaje, kašika masti i brašno
Zamesiti testo da se ne lepi. Praviti okrugle knedle po željenoj veličini (Napomena:
Bolje je praviti knedle manje veličine jer se brže i lakše kuvaju, i lakše ostaju
cele, Ko voli veće moze i tako).Tako pripremljene knedle bariti u ključaloj vodi.
Gotove su kada isplivaju na površinu. Vaditi ih rešetkastom kašikom i odmah
aranzirati na tanjir za posluživanje.

-Preliv HOF ili Preliv SIMIC se pravi: 1 kisela pavlaka (po mogućstvu PKB-Imlek
CRVENA, zbog specifičnog ukusa) i 1-2 kašike masti od pečenja (po mogućstvu od
pečene piletine, zbog specifičnog ukusa) to sve izmešati u nekoj posudi. Preliv se
dodaje jelu po želji pojedinaca. Poželjno je da Pileće Pečenje bude dosta, ali ne i
previše posoljeno tako da mast bude slana a piletina ne puno slana, kako bi se dobio
originalni ukus preliva.

Elizabeta HOF
Zemun