POSNA
TORTA
MATERIJAL:
4 dl ulja, 500 g šećera, 500 g brašna, 400 g seckanih oraha i 100 g
mlevenih oraha, 1 limun, 1 kesica vanilin šećera i 1 kesica praška za
pecivo.
PRIPREMANJE:
Od šećera uzeti 2 kašike i ispržiti na šporetu u posudi i napraviti
šerbe. Kada se šećer zarumeni sipati 4 dl vode i pustiti da proključa.
U vanglu
sipati ulje, dodati šerbe od šećera, izmešati dodati šećer, brašno, izrendanu
koru
od limuna, vanilin šećer i prašak za pecivo i na kraju seckane orahe.
Sve to dobro
izmešati i sipati u podmazan i brašnom posut manji pleh ili đuveč i peći
u
zagrejanoj rerni na temperaturi od 220oC oko 30 minuta. Kada je pečeno
i ohlađeno
posuti sa prah šećerom i seći na kocke i služiti.
|