KREŠEVSKI PIRJAN

MATERIJAL: 500 g kora za gibanicu, 500 g mlevene junetine, 2 glavice luka, začin,
biber, so i ulje za prelivanje i dinstanje mesa.
PRIPREMANJE: Luk sitno iseckati i prodinstati na ulju. Kada luk omekani dodati
mleveno meso, začin, biber i so. Izmešati da se meso razbije i malo dinstati, tek
toliko da meso promeni boju. Skinuti sa ringle da se ohladi. Pripremiti pleh u kome
će se peći. Malo ga podmazati sa uljem i ređati: Kore podeliti na tri dela. Jednu
trećinu kora stavljati u vrelu vodu i odmah vaditi rešetkastom kašikom i stavljati u
pleh. Meso podeliti na dva dela. Prvi deo staviti po korama. Sada ide drugi deo
kora. Opet u vodu pa na meso. Sada drugu polovinu mesa staviti po korama, i odozgo
treći deo kora. Odozgo po korama preliti sa 2 dl vrelog ulja. Peći u zagrejanoj rerni
na temperaturi od 220oC oko 30 minuta. Služiti dok je toplo, a nije loše ni hladno.