KREŠEVSKI
PIRJAN
MATERIJAL:
500 g kora za gibanicu, 500 g mlevene junetine, 2 glavice luka, začin,
biber, so i ulje za prelivanje i dinstanje mesa.
PRIPREMANJE:
Luk sitno iseckati i prodinstati na ulju. Kada luk omekani dodati
mleveno meso, začin, biber i so. Izmešati da se meso razbije i malo dinstati,
tek
toliko da meso promeni boju. Skinuti sa ringle da se ohladi. Pripremiti
pleh u kome
će se peći. Malo ga podmazati sa uljem i ređati: Kore podeliti na tri
dela. Jednu
trećinu kora stavljati u vrelu vodu i odmah vaditi rešetkastom kašikom
i stavljati u
pleh. Meso podeliti na dva dela. Prvi deo staviti po korama. Sada ide
drugi deo
kora. Opet u vodu pa na meso. Sada drugu polovinu mesa staviti po korama,
i odozgo
treći deo kora. Odozgo po korama preliti sa 2 dl vrelog ulja. Peći u zagrejanoj
rerni
na temperaturi od 220oC oko 30 minuta. Služiti dok je toplo, a nije loše
ni hladno.
|