Piletina
u sosu od dunja
Komade piletine, batak, karabatak, belo meso, mogu i krilca lagano propržiti
na ulju da dobiju zlatno žutu boju. Izvaditi iz ulja i odložiti sa strane i
u isto to ulje staviti komade, odnosno dunje isečene na kriške i njih blago
propržiti da porumene, ali voditi računa da se ne raspadnu.
U ulju gde su se pržili komadi piletine i komadi dunje sada praviti sos i to:
Dodati kašiku šećera, i napraviti ga kao " karamel " onda dodati kašiku
brašna i zatim sipati vode. Količina treba da je dovoljna da se pokriju piletina
i dunje u šerpi.U sos još treba dodati malo sirćeta, soli i šećera po ukusu
da se napravi SLATKO KISELI sos.
Sada u taj sos vratiti piletinu pa onda kriške dunje i sve to krckati na laganoj
vatri sve dok dunje ne omekšaju, ali vrlo bitno ne RASPADNU SE.