LUKUMADES
U 2 šolje mlake vode potopiti jedan kvasac i ostaviti 1-2 minuta da odstoji.
U 4 šolje brašna usuti prethodno potopljen kvasac sa vodom, 3/4 šolje mleka
i 1 kašičicu soli. Sve sastojke pomešati ne bi li se dobila kompaktna masa.
Još bolje ukoliko se testo lepi za ruke. Zapravo testo treba da bude malo gušće
od testa za palačinke.I tako spremljeno testo ostaviti sat vremena da odmara.Za
to vreme spremiti sirup.
sirup:šolja šećera, šolja meda i šolja vode se sjedine i kuvaju nekoliko minuta
na jakoj vatri. tim sirupom se posipaju lukumades koje se baš kao i uštipci
prže na vrelom ulju.Trudite se da pravite sitne lotice prilikom prženja jer
su tako napravljene lukumades daleko ukusnije. Dakle, ispržene lukumade posuti
sirupom(da dobro upiju sirup) a odozgo ih posuti prženim susamom.