LAZANJE CARBONARA

Potrebne namirnice:
- 500 gr testa za lazanje
- ulje (najbolje maslinovo)
- 400 gr kačkavalja
- 150 gr suvog mesa
- 200 gr šampinjona
- 100 gr šunke
- 1-2 čena belog luka, peršun
- 1 kisela pavlaka
- 300 ml kuvanog paradajza
- 100 gr kečapa
- kafena kašičica šećera
- origano, biber, so,
- začini po ukusu

Priprema:
Na vrelom ulju propržiti sitno seckan beli luk, dodati suvo meso, šunku, šampinjone i začine i dinstati 15 minuta na umerenoj vatri. Pred kraj dodati, kečap i paradajz u kome je prethodno rastvorena kašičica šećera, a na samom kraju dinstanja dodati kiselu pavlaku.
Skinuti sa vatre i malo prohladiti.
U namazan pleh ređati naizmenično testo za lazanje, fil i rendani kačkavalj, dok se sve ne utroši. Odozgo posipati narendanim kaškavaljem i origanom. Peći u zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 220 C.
Prijatno!

Pozdrav od Katarine iz Negotina!