KILIMANDŽARO TORTA

Testo: 5 jaja,170 gr. šećera,100 gr.brašna + 30 gr.gustina
30 gr. kakao + 1 prašak za pecivo,50 gr. margarina
Fil: konzerva mandarina ili bresaka,6 dl slatke pavlake
60 gr. šećera u prahu,6 listova želatina
Priprema
Žumanca mutiti dugo sa pola količine šećera.
Belanca umutiti u sneg sa drugom polovinom šećera te dodati u žumanca.
Brašno, gustin, kakao i prašak pomešati i dodavati kašiku po kašiku u smesu.
Na kraju umešati margarin. Kalup za tortu promera 26 cm obložiti masnim papirom, izliti smesu i peći 30 minuta na 190 C.
Izvaditi iz kalupa, ohladiti i vodoravno prerezati. Jedan list izrezati na 16 trouglastih kriški. Želatin namočiti u vodi. Mandarine ocediti i narezati na kockice.
Izlupati od pavlake šlag sa šećerom i dodati otopljen želatin.
Umešati i 3/4 mandarina lagano kašikom. 1/3 ostaviti za ukrašavanje.
Kupolastu činiju obložiti prozirnom folijom, sipati fil, poravnati i ohladiti u frižideru.
Izokrenuti sadržaj na okruglu koru, skinuti foliju i zalepiti kriške od druge kore po kupoli. Na vrhu torte u sredini gde je rupa staviti narezane mandarine i posuti sa prah šećerom.