SLANE GRICKALICE

MATERIJAL: 500-600 g brašna, 100 g susama, 100 g lanenog semena, 100 g oljuštenog
suncokreta semena, 1 kašičica soli. 0,5 dl ulja, 2 dl belog vina, 1 kesica praška za
pecivo i 200 g rastopljenog margarina.
PRIPREMANJE: staviti u posudu 500 g brašna, dodati susam laneno seme , suncokret,
so, prašak za pecivo i sve to dobro izmešati. Sada sipati ulje, vino i margarin i
zamesi test. Po potrebi dodavati još malo brašna. Testo treba da je mekše. Kada ga
izradite ostavite na hladno da odstoji 1 sat. Zatim testo razviti u list debljine
0,5 cm i raznim modlicama vaditi kolačiće. Pleh podmazati uljem ili stavi pek papir.
Ređati kolače u pleh i peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200oC oko 20
minuta. Voditi računa da se kolači ne prepeku jer su tanki. (Ja sam lično isprobala
ali sam laneno seme i susam prvo prepekla u rerni).