Grcke Ćufte
Potrebno je;1/2kg
mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,sredina nakvašenog hleba
5 jaja,4 vezice peršuna,3 kašike kisele pavlake,biber i so po ukusu,malo
brašna
Priprema;Crni luk
sitno iseckati pa ga propržiti i dodati mleveno meso(meso
se ne prži samo luk).U to dodati natopljenu sredinu od hleba,jaje,so i
biber.Od ove mase praviti ćufte,pa ih valjati u prethodno sitno iseckano
peršunovo lišće.redjati u odgovarajuću šerpu(ne stavljati jednu preko
druge,već da pokriju dno posude u kojoj se spremaju),pa pazljivo sipati
vodu
da ogreznu.Krčkati na tihoj vatri.Kad su kuvane izvaditi ih pa dodati
u tu
istu vodu prethodno napravljenu tanku zapršku od brašna.malo ukrčkati
da se
zgusne ,skloniti sa ringle pa dodati u to umućena četiri žumanceta i tri
kašike kisele pavlake.Sve dobro sjediniti pa preliti preko ćuftica.Služiti
toplo.Kao prilog uz ovo jelo dobro ide bareni pirinač.Prijatno!
|