BORŠČ
4 krompira srednje veličine
pola glavice kupusa
1 cvekla
2 šargarepe
2 kašike paradajz sosa
1 glavica crnog luka
kašika brašna
kašičica šećera, soli i bibera
2 čena belog luka
peršun
domaća goveđa supa

Priprema
Kupus i cveklu narezati u tračice.
Krompir, šargarepu i luk na kockice.

U jednoj posudi ili tiganju napraviti "sos" na sledeći način:
šargarepu i luk propržiti na ulju sa malo vode, posle 10-tak minuta
dodati paradajz sos, cveklu, malo razvodnjenog brašna, so&biber, kašičicu
šećera.

U goveđu supu staviti krompir i kupus i pustiti da kuva 10 minuta,
nakon toga dodati prethodno napravljen sos" i pustiti da kuva dok krompir
ne omekša potpuno.
Pred sam kraj kuvanja dodati sitno seckan beli luk i peršun

Pozdrav od Sunčice C.