BELI ANDJEO
Potreban materijal:
- Kore za rozen
tortu - 1 pak
- Puding od
vanile - 5 kom
- Šlag sa vodom
- 300 g
- Bela cokolada
- 100 g-
- Mleko u prahu - 100 g
- Mleko - 1.5
lit-
- Margarin - 250 g
- Kisela pavlaka
- 3 kom-
- Šecer u prahu - 50 g
- Šecer kristal
- 16 kašika
- Peceni lešnik
- 150 g
I Žuti fil:
- Razmutiti 5 kesica
pudinga sa mlekom
- Staviti mleko
da se kuva i zasladiti sa 16 kašika šecera
- Kada krene
da vri umešati razmuceni puding uz neprestano mešanje
- Pred sam kraj
kada pocne da se puding steže ubaciti izdrobljenu belu cokoladu
- Ostaviti da
se fil ohladi
- U meduvremenu umutiti
penasto jedan margarin u dubljem sudu
- Zasladiti
sa 50 g šecera u prahu
- Dodati 100
g mleka u prahu
- Mutiti dok
se masa dobro ne sjedini
- Kada se puding
ohladi dodavati ga po malo u razmuceni maragarin uz neprestano mucenje
II Beli fil:
- Umutiti šlag sa
prethodno ohladenom vodom
- Prekinuti
mešanje sa mikserom
- Dodati 3 kisele
pavlake i uz blago mešanje sa varjacom sjediniti
Redjati
- Red rozen kora
- Žuti fil
- Pecene lešnike
(ne skroz samlevene)
- Beli fil
- Pa opet kore,
žuti fil, lešnike, beli fil......
- Svaki put
kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomnerno razišao
- Poslednji
red kora premazati samo sa belim filom
- Ukrasiti po
želji (umutiti slatku pavlaku sa šlagom)
Prijatno!!!
P.S. Isprobajte
recept torta je FANTASTICNA!!!
Recept poslala: Snezana
Kitanovic
|