BELA RIBA KAO SARDINA

Potrebno je :
7 kg bele ribe (sitnije, zamolite alase da Vam očiste na pijaci),
120 grama soli,
100 ml alkoholnog sirćeta i ulje za tegle po potrebi.
Priprema:
Ribu oprati i odstaniti rep i glavu, ostatak svake ribe iseći na kockice i staviti u šerpu u to sipati 120 gr soli i 100 mililitara sirćeta, promešati i ostaviti da stoji 2 sata uz povremeno mešanje. Posle 2 sata stavljati ribu u tegle (sok-marinada koji je riba pustila baciti) nemojte napuniti punu teglu neka nedostaje 3 prsta od vrha tegle, sipati ulje 2 prsta od vrha tegle i staviti u rernu otvorene tegle -bez poklopca u jedan pleh na 100 stepeni se kuva 6 sati. Kada se ohladi poklopiti i staviti u frižider. Nijedna koskica od bele ribe se ne oseća sve se rastopilo dugim kuvanjem u rerni.Moze se mazati i na hleb predivno je i to u frižideru može trajati i 1 mesec.