MRAMORNI KOLAČ od sira i kafe

Ova kombinacija čokolade i kafe daje izvrstan ukus kolaču sa sirom. "Mramorna"
površina izgleda elegantno (nisam imala puno vremena za šaranje), a priprema je
doista jednostavna:
250 gr biskvita
100 gr maslaca
3 dcl kiselog vrhnja
1 kašika šećcera
1 kašika kafe (kuhane)
Rastopite maslac, dodajte mrvice biskvita, pomiješajte i istresite u kalup za tortu.
Pritiskajuci čašom ili kašikom oblikujte dno i stranice za kolač. Ostavite da se
prohladi 20 min.

Nadjev:
100 gr maslaca
100 gr šećera
2 kašike kakao praha
1 kašika kafe (kuhane)
400 gr punomasnog mekog sira
2 jaja
Izradite mikserom maslac i šećer, dodajte kakao prah i prohladjenu skuhanu kafu. U
posebnoj zdjeli izradite sir. Dodajte jedno po jedno jaje. Izradjenu masu
pomiješajte sa maslacem i izručite u kalup za tortu.
Pecite 1 sat na laganoj vatri.
Mikserom izmutite kiselu pavlaku i šećer. Sačuvajte 2 kašike od mase a ostatak
istresite preko pečenog kolača od sira.
U odvojen dio dodajte malo kafice, promiješajte i djelimično stavljajte preko bijele
mase. Šarajte po volji, ukrašavajte. Vratite kolač u rernu 3-5 min a zatim ga
ostavite da se hladi lagano u ugašenoj rerni.