DRUTEN SALATA

Ova salata od avokada i grejpa dobila je danas naziv po našem šampionu DRUTEN-u;

listovi salate lochike
2 kašike sosa vinaigrette
2 grejpa
2 avokada
sok od pola limuna
1 kašičica zrnaca crvenog bibera
1 kašičica sjeckane svježe metvice
nekoliko grančica metvice za ukras

Ogulite grejp, izvadite košpice i izrežite na tanke šnite (kolutove). Avokado prvo
narežite na tanke kolutove a onda skinite koru. Poprskajte limunovim sokom da ne
dobiju smedu boju. Listove lochike operite, posušite zatim umočite u sos i poslažite
na tanjir. Kolutove grejpa i avokada lijepo poslažite na listove salate. Preostali
sos izmiješajte sa crvenim zrncima bibera i prelijte voće. Ukrasite s nekoliko
grančica metvice.

Začudjujuće kako se dobro slažu avokado i grejp. Avokado je kiselkasto sladak, grejp
gorak - njihovom kombinacijom dobit ćete osvježavajuću salatu.