ŠVARCVALD TORTA

Potrebno je: 100 gr. putera,100 gr. šećera,1 vanil šećer, 60 gr. prah
šećera,4 jaja,100 gr. oljuštenih i samlevenih badema,100 gr. čokoladeu prahu ili sitno rendane, 50 gr. brašna i 50 gr. skrobnog brašna ( ili 100gr. brašna) pola kesice praška za pecivo, 7-10 kašika višnjevače, malosoka od višanja, pola litre slatke pavlake, višnje iz kompota 750 gr. ili sveže ocedjene oko 500 gr. ili zamrznute,
malo rendane čokolade za ukras.
Posebno umutiti čvrst sneg od belanaca a u drugoj posudi penasto
umutiti puter,šećer i vanil šećer pa dodati žumanca,badem ili
orahe,čokoladu u prahu,brašno i skrobin sa praškom za pecivo.U to
lagano umešati sneg od belanaca. Kalup za pečenje dobro namazati i
posuti brašnom pa izliti masu i peći 20-30 min. na 180-200 stepeni na
sredini rerne.Pečeno ohladiti i iseći na 3 kore.Pavlaku dobro umutiti sa
60 gr. šećera u prahu.Na tacnu staviti donju koru pa je poprskati sa
višnjevačom pomešanom sa malo soka od višanja ako ima,pa staviti deo šlaga oko 2 cm i preko šlaga idu višnje(treba ih dobro ocediti).
Zatim ide druga kora a postupak je isti. Nakon toga treća kora koja
se premazuje samo šlagom i sa strane celu tortu.
Ukrasiti je višnjama i rendanom čokoladom.