TORTA ŠAPUTANJE Kore: 10 belanaca
ulupati mikserom u čvrst sneg i dodati 250 gr. kristal šećera. Fil:2 pudinga od vanile pomešati sa 10 kašika šećera,10 žumanaca i to razrediti sa 1 dcl mleka od onih 5 dcl. Ostatak mleka od 4 dcl sttaviti da prokuva i u njega sipati smesu sa pudingom i skuvati. Dobijenu smesu ostaviti da se ohladi. Ohladjen puding umutiti sa puterom da se dobije penasti fil koji zatim podeliti na dva dela. Jedan ostaje žut a u drugi dodati 100 gr. rastopljene čokolade. Na tacnu za posluživanje staviti prvu traku pa preko nje braon fil. Zatim odozgo drugu traku pa žuti fil i treću traku.Celu tortu premazati sa umućenom slatkom pavlakom u koju dodati 2 kašike šećera u prahu ili sa šlagom iz kesice koji umutiti prema uputstvu.
|