RUM
TORTA
Umutiti koru od 7 jaja,7 kašika šećera,7 kašika oštrog brašna i jednom
kafenom kašičicom ulja. Koru ispeći i kada se ohladi iseći je na pola.
Umešati za drugu koru 6 jaja,6 kašika šećera i 6 kašika oštrog brašna i podeliti
u tri dela.
Jedan deo ostaviti žut, u drugi deo staviti kakao ili rastopljenu čokoladu
a treći deo obojiti extratom od maline.
Sipati pažljivo u jedan pleh i to u 1/3 žut u drugu trećinu braon i treću
roze i ispeći.
Kada se ohladi iseći na kockice.
Ušpinovati 200 gr šećera sa 2 čaše vode da ne bude gusto,prohladiti,
dodati 5 kašika ruma i sa tim preliti šarene kockice.
Dodati 200 gr mlevenih oraha i sve pažljivo izmešati.
Prvu žutu koru premazati pekmezom od kajsija, na to staviti šarene kockice
i odozgo staviti drugu koru namazanu pekmezom.
Pritisnuti koru da stoji i da prenoći. Umutiti 150 gr prah šećera sa malo
vode da ne bude
retko i ofarbati sa 2-3 kapi extrata od maline i premezati odozgo.
|