ROZEN TORTA

Mozete peći i sami kore ali nema potrebe mogu se kupiti i gotove.
Trazite pakovanje od 8 korica za 300 gr. oraha kako se kaže a možete i sve da duplirate.
Ako sami pečete onda ovako: 2 jaja, 50 gr putera 4 kašike mleka,4 kašike šećera, 400 gr. brašna, 2 kašičice praška za pecivo. Sve ovo zamesiti i peći u specijalnim plitkim plehovima ili na izvrnutom plehu, a što bi rekla moja mama: može to i na šerpi.
Treba 8 korica
Fil: 300 gr. oraha 250 gr. putera, 250 gr. prah šećera i 2 vanile(kesice).
Orahe popariti sa malo vrelog mleka i dodati (kada se prohladi) u umućen puter sa šećerom i vanilom.Ništa lakše a svi se plaše da prave Rozen tortu. E,pa nije još gotovo.
Svaku koricu filovati sem poslednje.Nju odnosno celu tortu pritisnuti sa nečim teškim (na primer debelom knjigom uvijenom u salvetu naravno), pa sutradan ili kroz nekoliko sati preliti zadnju koru sa: mešavinom prah šećera (najmanje 250 gr), malo vode da ne bude sasvim retko, nego žitko i ekstratom maline. To je sve. Može kao torta ili kao štanglice