RAJSKA TORTA

Potrebno je: 250 gr. putera ili margarina,250 gr. šećera,1 vanil šećera,4 jaja, na vrh noža soli,250 gr. brašna,6 gr. praška za pecivo, 1 kašičica cimeta,100 gr. očišćenih i samlevenih badema.
Fil:500 gr. smrznutih višanja bez koštica,125 gr.šećera u prahu,2 kisele pavlake(0,5l)3 kesice kremfixa.
Penasto umutiti puter ili margarin sa 200 gr. šećera i vanil šećerom, 4 žumanca, trun soli pa lagano umešati brašno i prašak za pecivo.napraviti testo i podeliti ga na 4 dela.Za to vreme ulupati čvrst sneg od 4 belanaca. U 1 šoljicu pomešati 50 gr. šećera i 1 kašičicu cimeta.
Svaku koru peći posebno tako što svaku treba razviti na veličinu pleha( koji treba podmazati) premazati sa umućenim belancetom,posuti svaku sa pomešanim šećerom i cimetom i mlevenim bademima.Kore peći na 200 stepeni oko 15 minuta.
Fil: 2 kisele pavlake dobro umutiti sa krem fixom dok ne postane čvrsto
Dodati ocedjene višnje sa prah šećerom i filovati tortu,svaku koru i spolja.