GRANČICA


Patišpanj:150 gr.putera,100 gr brašna,1 vanil šećer,100 gr.kristal šećera,8 jaja i 2 kašike kako ili ae u prahu..
Umutiti puter,šećer,vanil šećer,2 kašike kakaoa ili čokolade,8 žumanaca.dodati brašno i u to lagano dodati umućenih 8 belanaca.Staviti u veći pleh papir za pečenje i sipati masu.Peći na 180-299 stepeni.Ispečen patišpanj pomoću navlažene kuhinjske krpe ili pek papira na kome je pečen uviti u rolat.Ostaviti da se ohladi.
I fil: 500 gr.kuvanog i propasiranog kestena,2-3 kašike čokolade u prahu,2 kašike šećera u prahu,2-3 kašike ruma,2 dcl.slatke pavlake.Slatku pavlaku umutimo i lagano izmešamo sa kestenom i ostalim sastojcima..Ovim prvim filom nafilujemo ohladjen patišpanj.
II fil:250 gr.putera,50 gr.šećera,4 dcl.mleka,1 kesica pudinga od čokolade,2 kašike kakaoa ili čokolade nu prahu.Puding skuvamo u 4 dcl.mleka sa 50 gr.šećera i 2 kašike čokolade u prahu.Kada se ohladi pomešamo sa umućenim puterom.Nafilovan rolat sa drugim filom premažemo spolja.