DOBOŠ
TORTA
Umutiti 10 belanaca sa 200 gr. šećera.Na pari skuvati 10 žumanaca sa 50
gr. šećera.
Kada se ohladi pomešati sa belancima i dodati 250 gr. brašna.
Smesu podeliti na šest jednakih delova pa se svaka kora peče posebno na
prevrnutom
plehu prethodno namazanom i posutom brašnom,ili u plehovima za doboš tortu.
Kore se peku desetak minuta na 250 stepeni.
Fil: 500 gr. putera umutiti sa 500 gr. prah šećera i svemu tome dodati 200
gr.
rastopljene čokolade.
Fil dobro umutiti. Filuju se sve kore sem poslednje.
Poslednja kora se filuje na sledeći način:200 gr. šećera kristal se karameliše
uz mešanje
dok ne dobije lepu smeđu boju( nikako crnu) pa se sa tim kora brzo prelije
i razmaže sa zagrejanim nožem.
Takođe se parčići obeleže sa zagrejanim nožem umočenim u puter.
DOBOŠ TORTA OD
GOTOVIH KORA
Kupiti pakovanje gotovih
kora za doboš tortu.
Fil: 7 celih jaja i 400 gr. kristal šećera kuvati na pari.Kada se skuva
dodati 200 gr. čokolade u vruć fil da se otopi. Kada se fil ohladi dodati
375 gr. umućenog putera i još dobro umutiti. Filovati kore.Na zadnju koru
ide preprženih 200gr. šećera sa malo putera ili ulja. Odlične gotove kore
sa šećernim prelivom možete kupiti na Kalenićevoj pijaci
|