FRANCUSKI SENDVIČ

Potrebno je:
tost hleb, praška šunka ili pršut, rendan kačkavalj, puter, varjačica  brašna, mleko, so,
biber i aleva paprika

Svako parče tosta namazati puterom. Na jedno parče tosta bogato poredjati prašku šunku ili pršut i narendan kačavalj. Poklopiti sa drugim parčetom tosta i to onom puterom namazanom stranom.
Blago pritisnuti. Uzeti pleh, staviti pek papir i naslagati sendviče. Pre toga napraviti bešamel sos
i to tako što ćete na malo putera proprziti manju varjaču brasna i dodati mleka, da se ukuva gušći bešamel. U bešamel dodati so, biber, malo aleve paprike zbog boje i narendanog kačkavalja.
Sa ovim bešamelom namazati svaki sendvič odozgo.
Kada ste to uradili, stavite u zagrejanu rernu i na 200-250 stepeni zapecite sendviče par minuta.