CICINA PITA
Potrebno je: 1 pakovanje lisnatog testa u kome su dve table, 500 gr.šampinjona ili bukovača, so, biber, ulje, seckan peršunov list, 200 gr.seckane praške šunke,
200 gr.rendanog kačkvalja, 2 cela jajeta,1 kisela pavlaka i 1 čaša kisele vode.
Lisnato testo odlediti i obe kore razviti sa oklagijom na veličinu manjeg pleha u kome će se pita peći. Jednu koru staviti na dno pleha. Preko kore staviti pečurke koje ćete izdinstati na malo ulja dok ne omekšaju i voda ne ispari. Dodaćete u pečurke,so, biber i seckan peršun.
Preko tako spremljenih pečuraka pospete na kockice isečenu prašku šunku a preko šunke narendan kačkavalj. Preko svega toga stavite drugu razvučenu koru lisnatog testa.
Isečete na kocke željene veličine i prelijete sa umućena 2 jajeta, kiselom pavlakom i kiselom vodom. Rernu zagrejete, pa smanjite na 200 stepeni i pitu pečete dok ne porumeni. Ostaviti da se malo prohladi.
|