TIRAMISU
5 jaja,1/2 l
mleka,1kašika Neskafe, 2dcl umućene slatke pavlake,10 kašika šećera ,40 piškota,
500 g sremskog neslanog sira,malo ruma, kakao (za dekoraciju),
2 vanil šećera,
5 belanceta penasto umutiti sa 5 kašike šećera.
U drugoj činiji umutiti
isto
tako 5 žumanceta sa 5 kašike šećera.
U žumanca dodati sir i oba
vanil šećera,
umutiti, a zatim u to dodati
belanca i umućenu slatku pavlaku i promešati da se
ravnomerno sjedini.
Nescafu
rastopiti u mleku, dodati rum (sve ovo po ukusu) i onda
piškote umakati (ne
da se raspadnu) i redjati u posudu.
Red piškota, red krema, red piškota, red
kreme
(u zavisnosti od dubine posude, ja pravim 2-3 reda).
Završni red je uvek krem, koji se na kraju pospe kakaom.
Poželjno je praviti tiramisu 1 dan pre služenja,
jer je potrebno da odstoji
u frižideru.
|