ŠAMPONEZE

Krem:
250 gr. putera, 250 gr. prah šećera, 5 žumanaca
Žumanca i šećer skuvati na pari. Kada se ohladi umutiti sa puterom

Kora I - gornja:
5 jaja, 120 gr. šećera, 100 gr. oraha, 40 gr. brašna 60 gr. putera
Puter, žumanca, šećer, brašno, orahe, i na kraju ulupana belanca spojiti.
Podmazati pleh 30x35 i peći na 180 stepeni 15- 20 min.

Kora II - donja:
200 gr. brašna i još malo ako treba, 120 gr. putera, 70 gr. šećera, 1 žumance

Umesiti testo, razviti, izvaditi modlom krugove, peći na 180 stepeni 15 min.
Ispečenu prvu koru ohladiti i vaditi krugove istom modlom.
Filovati kremom i dodati gornji krug.
Sve obmotati kremom i uvaljati u mlevene orahe.
Na sredinu špricnuti tačku od roze fondana.

Fondan:
Sok od pola limuna, prah šećer i roze boja