PRINCES
KROFNE
60 gr. masti ili putera,120
gr. brašna i 12 supenih kašika vode.
Mast-puter i voda treba da provriju, dodati brašno i malo propržiti da
se sjedini.Kada se ohladi dodavati 1 po jedno celo jaje (ukupno 4 komada)
uz stalno mešanje mikserom ili ručno varjačom.Od dobijeng testa vaditi
kašičicom ili špricom za torte male krofnice i redjati u podmazan pleh
sa razmakom, pošto će narasti.Rerna mora biti zagrejana i u početku se
ne sme otvarati.
Fil: 4 žumanca,7 kašika šećera i 4 kašike brašna(oštro) zamutiti i skuvati
u 700 gr. mleka u koje se doda vanil šećer. Svaku krofnu seći na pola
i puniti ovim filom.Posuti odozgo prah šećerom ili rastopljenom čokoladom
ili karamelom.
VOĆNE
PRINCES KROFNE
Potrebno je : 60 gr. putera,120 gr. brašna,12 supenih kašika vode, trun
soli,4 cela jaja,400 gr. slatke pavlake,šećera po ukusu,2 kesice učvršćivača
za šlag,100 gr.malina .
Rastopiti puter u vodi da provrije.Dodati brašno .Promešati. Skinuti sa
šporeta i u malo prohladjeno dodavati jedno po jedno 4 jaja. Mutiti mikserom.
Od dobijene mase vaditi kašičicom ili špricom male pogačice sa razmakom
na podmazan pleh. Peći na 250 stepeni. Kada su pečene ohladiti i seći
na pola. Puniti ih sa vočnim kremom :Umutiti pavlaku sa šećerom,dodati
učvršćivač i na kraju maline.
|