PITA
SA JABUKAMA I TANKIM KORAMA
Potrebno je: 500 gr. tankih kora za pitu,1,5 kg kiselih jabuka,cimet,
šećer,
griz, ulje. Jabuke očistiti i izrendati. Uzimati po 3 kore. Svaku kore
poprskiti sa malo ulja i posuti sa malo šećera (na primer pola supene
kašike), na treću koru staviti na početku rendane jabuke malo ih poprskati
sa uljem, posuti sa malo cimeta, jednom kašikom griza i 2 pune kašike
šećera. Ako su jabuke jako kisele onda pospite sa 3 kašike šećera. Uviti
u jufku i staviti u podmazan pleh. Tako redom dok se ne utroše sve kore
i jabuke. Jufke odozgo premazati sa uljem i staviti u prethodno dobro
zagrejanu rernu pa je smanjiti na 220/200 stepeni. Peći dok ne porumeni.
Ohladjene seći na parčiće i svako parče posuti sa šećerom u prahu.
|