LEDENE
KOCKE
Kora: 5
jaja, 5 kašika šećera ,5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa,
pola kesice praška za pecivo.
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera dodati 5 žumanaca,
5 kašika brašna 2 kašike kakao i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru.
Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 gr.šećera ,250 gr. vode,1 vanil
šećer. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 1/2 litre mleka,5 kašika brašna,100 gr. šećera i 1 vanil šećer skuvati
beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 gr sa 1 kašikom šećera
u prahu. Beli fil sipati preko kore.
Preko belog fila sipati 3 štangle rastopljene čokolade sa malo putera.
|