KREMPITA
Od 1 litre mleka odvojiti 1 šolju za fil a u ostatku rastopiti 1 margarin ili puter.
Fil: Umutiti 4 žumanca sa 8 kašika šećera,3 kašike brašna,3 kašike griza i 2 kašike gustina.Dodati onu šolju mleka i sve zajedno zakuvati u mleku sa margarinom ili puterom. Posebno umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera pa ih dodati u vruć krem i dobro sjediniti, U đuveč poređati keks pti ber i preko njega sipati vreo krem.
Kada se ohladi preko svega staviti 2 kesice umućenog šlaga.
Umesto keksa(sa kojim je mnogo brže)mogu se ispeći dve kore lisnatog testa

(stari recept) kao što je na slici.

DRUGI NADEV ZA KREMPITU
Osam žumanaca umutiti sa osam kašika šećera. Sa delom mleka od 1,5 lit razmutiti dva pudinga od vanile i sipati u umućena žumanca i dodati osam kašika brašna, lepo umutiti da nema grudvica. Sve to ukuvati u ostatak od 1,5 l.mleka koje vri. U kuvanu masu dodati dve kesice vanil šećera.Od osam belanaca i 2 kašike šećera napraviti gust sneg i lagano umešati u toplu masu pripremljenog nadeva. Ovaj nadev staviti izmedu dve pečene kore od lisnatog testa.Posuti sa prah šećerom.