KOLAČ OD SIRA

Kora: 150 g mlevene plazme, 75 g otopljenog putera, 3 kašike mleka
Fil: 500 g neslanog sremskog sira, 500 ml slatke pavlake, 10 kašika šećera,
1 vanilin šećer, 2 kesice želatina  
Preliv: 1 belance, 1 čaše šećera (čaša od kiselog mleka)
2 čaše iseckanih jagoda  ili nekog drugog voća

Priprema:
Kora: U plazmu sipati otopljen puter i promešati. Dodati mleko.
Masu sipati i prstima dobro prilepiti na dno okruglog manjeg  pleha  kome se skida ivica.

Fil:
Dve kesice želatina sipati u 100 ml hladne vode i ostaviti da nabubri.
Sremski sir i šećer izmešati varjačom.
Dodati slatku pavlaku (ne mutiti, samo je onako tečnu sipati u sir).
Nabubreli želatin ugrejati da se rastopi.
Dodati beloj masi.
Hladnom vodom navlažiti ivicu pleha pa sipati fil preko kore.
Ostaviti u frižideru da se dobro stegne, bar 4-5 sati.

Ja u beli fil stavim iseckano voće..

Preliv:
U dublji sud staviti belanca, šećer i iseckano voće.
Mutiti mikserom sve zajedno dok se ne dobije penasta gusta masa..

Dobro ohlađenu tortu pažljivo odvojiti od kalupa i prebaciti na tacnu.
Isečeno parče torte obilato preliti kremom od voća.