IŠLERI
250 gr margarina,250 gr mlevenih lešnika ili oraha,200 gr. prah šećera,1 žumance i 250 gr brašna. Zamesiti i vaditi kao vanilice.
Peći u podmazanom plehu na umerenoj temperaturi.Pečene išlere filovati sa sledećim filom: 4 žumancan kuvati na pari sa 150 gr šećera,3 štangle čokolade.Kada se prohladi dodati 200 grama putera i sve umutiti.Filovane išlere odozgo ukrasiti sa glazurom od čokolade.

ŽUTI IŠLERI
Testo: 150 gr. putera,70 gr. šećera,50 gr. čokolade,
1 žumance,200 gr. brašna.
Zamesiti testo,razvući na debljinu 8 mm.
Vaditi male pogačice i peći na 180 stepeni 10-15 min.
Fil: 2 cela jaja,100 gr. šećera u prahu,1 kesica vanil šećera,
100 gr. putera. Jaja, šećer i vanil šećer kuvati na pari.
Kada se ohladi dodati puter.Sa ovim filom spajati po dve pogačice.
Svaku preliti sa prelivom od čokolade i to: 120 gr. čokolade rastopiti sa 60 gr. margarina. Dobije se oko 50 išlera.