Brazilski kolač
Potrebno je za testo:
125 g putera, 125 g šećera,1 vanilin šećer, 3 jaja,
125 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv: 200 ml. kuvane crne kafe,
2 kašike kakaa
3 kašike šećera,
2 kašike konjaka ili ruma
Za glazuru:
200 g slatke pavlake,
50 g šećera u prahu,
1 vanil šećer,
kokosovo brašno ili listići kokosa i kafa za posip
Umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte jaja, a nakon toga i prosejano brašno sa praškom za pecivo.
Peći na 200 stepeni. Ispečen kolač ostaviti da se ohladi.
Za to vreme pomešati suve sastojke za preliv, pa dodajte kafu i konjak ili rum.
Viljuškom izbodite ohlađeni kolač i kašikom ga prelijte.
Pavlaku umutiti sa šećerom i vanilin šećerom.
Premažite kolač sa umućenom pavlakom
i pospite kokosovim brašnom i mlevenom kafom.
Ako koristite listiće kokosa, malo ih propržite na teflon tiganju.
|