BEOGRADSKI KUGLOV
Potrebno je: 250 gr.
brašna,80 gr. putera,25 gr. šećera,paketić kvasca,50 gr. seckanih oraha,50 gr
suvog grožđa, na vrh noža soli,2 jajeta,200 gr. mleka,prah šećer za posipanje.
Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa malo šećera i malo brašna.Kada kvasac
nadođe pomešati ga sa jajima,brašnom,šećerom,rastopljenim puterom,soli, mlekom.Zamesiti
srednje tvrdo testo.Ako treba dodati još malo brašna.Dobro ga umesiti i na kraju
dodati seckane bademe,suvo grožđe i struganu koricu od limuna.Staviti u specijalan
kalup za kuglof koji ste dobro podmazali i posuli brašnom i ostaviti da testo
naraste.Kada naraste staviti ga u pećnicu i peći na 200 stepeni. Kada je pečen
izvaditi ga pa ga posuti sa prah šećerom ili preliti sa glazurom od čokolade.
|