ALEKSANDRINI PUŽŽICI SA CIMETOM

Za testo je potrebno:
500 gr. braššna, (ako zafali dodati jos malo po potrebi da testo bude
mekano a da se ne lepi  za ruke)
60 gr.ššecera,1-2 kesice suvog kvasca, prstohvat soli, 2,5 dcl mlake vode,
125 gr.putera,2 jaja

Za premaz:
80-100 gr.putera, 3 kesice mlevenog cimeta, 5-6 kaššika kristal ššećera,
3 kesice vanil šećera, suvo grožždje po želji.

Pomeššati  braššno, ššećer, so, suvi kvasac u jednu posudu.
U drugu posudu viljušškom umutiti jaja, dodati mlaku vodu i otopljen puter.
Pomeššati suve i mokre sastojke i umesiti testo i ostaviti ga da
odstoji 15  minuta.
Za to vreme napraviti premaz tako ššto ćete u omekššali maslac dodati cimet , vanil ššećer i kristal ššećer. Sve umutiti u smesu.
Ako hoćete male pužiće, onda naraslo testo podelite na dva dela.
Na dasci pospite brašno i oklagijom razvucite prvi deo  testa.
Premazati ga polovinom smese sa cimetom i uviti u rolat.
Isto tako uraditi i sa drugim delom testa.
Seci parčiće debljine prsta i slagati u plah na pek papir.
Ostaviti još malo da naraste i onda peći  na 180-200 stepeni oko 20  minuta.
Kada je pečeno možete pužžiće premazati glazurom od malo mleka
i prah ššećera i vratiti nazad u rernu na 1 - 2 minuta
.