TAŠKE
3 cela jaja umutiti dodati
malo soli,1 šoljicu mlake vode i oko 500 gr. brašna. Testo zamesiti kao za rezance.
Razvući u koru debljine oko 3 mm.Zatim seći na kvadrate 8x8 cm.Na svaki stavljati
nadev i saviti kao pismo ili trougao,prethodno ivice premazati sa jajetom da
se zalepi.Svaku ivicu pritisnuti viljuškom ili specijalnom radlom.
Takve taške spuštati u vrijuću vodu i kuvati ih dok ne isplivaju na površinu.Prethodno
na malo ulja ili putera propržiti prezle dok ne porumene.Vaditi skuvane taške
i svaki red posuti sa prezlama ili svaku tašku uvaljati u prezle.
Nadev: na maloj glavici luka propržiti mleveno meso ,posoliti,dodati malo bibera.
Možete i slatku varijantu. U tom slučaju stavljate po kašičicu pekmeza od šljiva
ili neki drugi a prezle pošećerite po svom ukusu.
|