SARMA OD KISELOG KUPUSA
Od veće glavice kupusa odvojiti
lepše listove, oprati ih ako su prekiseli ,i sa svakog lista skinuti korenčić
po dužini.
Sitno iseckati 1 glavicu crnog luka dodati ulje propržiti je i dodati 500 gr.
mlevenog mešanog mesa.Sve zajedno propržiti dodati soli, malo bibera , šoljicu
pirinča i 100 gr. sitno seckane suve mesnate slanine.Kada se fil malo prohladi
dodati 1 jaje.
Sve izmešati i sa ovim filom filoivati po 1 list kupusa i uvijati male sarme.
Na dno posude u kojoj će se kuvati staviti nekoliko listova kupusa ili iseckano
srce od glavice. Redati sarmice. Svaki red zaliti sa malo zaprške od ulja i
aleve paprike i izmedu svakog reda stavljati suva rebra, dobro oprana u toploj
vodi, i komade mesnate slanine. Dodati lovorov list i malo bibera u zrnu.
Ko voli ljuto može i jedna mala suva ljuta papričica.
Naliti vodom da sarme ogreznu, staviti da provriju a zatim smanjiti i tiho ih
kuvati dok ne budu gotove.
|