LAZANJE
Potrebno je : 400
gr mlevenog mešanog mesa, 400 gr. testa za lazanje, 300 gr. kačkavalja
za rendanje, sos bešamel, luk, aleva paprika ,paradajz, peršun.
Na 1 manjoj glavici
crnog luka izdinstati meso,dodati bibera,soli, malo aleve paprike,2-3
krupnija oljuštena paradajza ili oko 2 deci kuvanog paradajza, peršuna
i origano.
Dinstati da
bude gusto.
Bešamel sos: na ulju propržiti da ostane beo 3-4 supene kašike brašna
i dodati oko 1/2 l.mleka.Posoliti.Ako je gust dodati još mleka da bude
rede.
U kipućoj vodi u koju je dodato malo ulja i soli obariti testo jednu po
jednu traku da se ne bi slepile i ocediti. U vatrostalnu posudu ili pleh
odgovarajuće veličine ređati red testa pa meso pa narendan kačkavalj pa
zaliti sa bešamel sosom i tako dok se ne utroši materijal.
Poslednji red treba da bude testo premazano sa bešamel sosom i posuto
narendanim kačkavaljem. Peći na srednje zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.
|