| Lazanje od palačinki Potrebno je: brašno, 3 jaja, 3 kašike ulja, mleko, topla voda,  malo soli,500 gr. mlevenog mesa, sok od paradajza, 1 glavica crnog luka, malo  ulja,
 so, biber, origano, rendan kačkavalj.
 Priprema
 Od 3 jaja, malo soli, 3 kašike ulja, 3 dcl mleka, 3 dcl tople  vode i brašna
 po potrebi zamutiti testo za palačinke i ispeći ih. Potrebno je  10-12 palačinki.
 Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka, pa  dodati mleveno
 meso i zajedno prodinstati. Dodati soli, bibera, malo origana u  šolju soka od
 paradajza i sve to zajedno ukrčkati.
 Bešamel sos napraviti od malo ulja ili putera i 3 kašike  brašna koje treba
 propržiti i naliti sa mlekom, da se dobije malo gušći  sos.
 Posoliti malo i dodati šolju rendanog kačkavalja.Izmesati.
 U četvrtastu vatrostalnu posudu linuti par kapi ulja i  premazati dno.
 Staviti dve palačinke.Preko njih fil od mesa, pa bešamel i tako  redom,
 dok se ne potroši sav materijal. Na svaki drugi red. Završiti sa bešamel  sosom
 i posuti odozgo rendanim kačkavaljem.
 Peći u rerni na 220 stepeni dok lazanja  ne porumeni.
  
 
    
        
     |