Kasule
Potrebno je: 500 g belog pasulja, 500 gr.mlevenog svinjskog
mesa,
ili seckanog u kockice,
150 gr. slanine, 2 glavice crnog luka,
2 čena belog luka, 1 veća
ili 2
manje šargarepe, 4 manja paradajza
ili manja konzerva pelata, ulje, so,
biber,
persunov list i ko voli ljuto,
malo ljute papričice.
Pasulj skuvati ili kupiti 2 konzerve i oprati ga. Na ulju propržiti seckan crni i beli
luk i šaragarepu sečenu na kolutove, i na kockice isečenu slaninu, pa dodati
mleveno meso. Dodati seckan paradajz ili pelat iz konzerve. Dinstati dok
meso
ne omekša. Dodati so i biber. Na kraju dodati pasulj i seckan peršunov list.
Sve izručiti u dublji nauljen pleh i dodati malo vode.
Sstaviti u zagrejanu rernu da
se zapeče na 200 stepeni.
|