JUNEĆE ROLNICE U PARADAJZ
SOSU
500 gr. junećih šnicli istucati i posoliti.Za to vreme skuvati 3 kašike pirinča,
ocediti ga, pa dodati 100 gr. struganog kačkavalja i oko 50 gr. sitno seckane
slanine.Svaku šniclu nadevati sa ovim filom, uvaljati u rolnice (kao sarme)
zavezati koncem ili zakačiti čačkalicom pa spustiti u ulje da se do pola ispeku.Izvaditi
ih na tanjir pa u ulje u kome su se pekle dodati sitno seckanu glavicu crnog
luka pa i njega malo propržiti a pri tom voditi računa da ne zagori.U tako propržen
luk vratiti rolnice doliti malo vode i tiho dinstati 10-15 min.Zatim dodati
2 dcl soka od paradajza i sve zajedno dinstati.Sos možete ostaviti takav ili
ga sa mikserom izmiksati .Posoliti po potrebi i ukusu.Sluziti uz baren pirinac
ili krompir pire.
|