DJUVEČ SA RIBOM

Potrebno je: 4 fileta škarpine ili neke druge ribe,1 glavica crnog luka,1 kesa zamrznutog povrća za djuveč ili po malo od svežeg povrća(šargarepa, persun,celer,grašak,
boranija,plavi par. i sl)1 paradajz,2 manja krompira, 1-2 šoljice pirinča,biber,začin, ulje, seckan peršun.Možete dodati i malo kukuruza šećerca.
Na ulju malo prodinstati sitno seckanu glavicu crnog luka pa dodati povrće i tiho dinstati .Kada je više od pola gotovo dodati oljušten i isečen na komade paradajz,na krupnije isečen krompir i pirinač.Naliti vodom da ogrezne .Kada provrije smanjiti temperaturu i na tiho kuvati desetak minuta uz povremeno mešanje.Dodati začin,biber po svom ukusu i seckan peršun.To sve presuti u vatrostalnu posudu za pečenje i preko djuveča poredjati posoljene filete ribe.Malo ih utisnuti i sve zajedno staviti u zagrejanu rernu. Smanjiti temperaturu na 250 i peći dok riba, krompir i pirinač ne budu gotovi.Ako treba u toku pečenja doliti jos malo vode zbog pirinča.