Slane Knedle (Knedle
Bez sljiva) sa prelivom HOF-SIMIC
-Potrebno je: 500 gr. krompira,1 kašika masti,pola supene kašike soli,
1-2 jaja,
200 gr. brašna, 1 pavlaka 1-2 supena kašika masti od nekog pečenja.
-Princip je kao kod sufnudli i knedli sa sljivama samo je završnica malo
drugačija.
-Krompir obariti u ljusci, malo prohladiti,oljuštiti i propasirati.Dobro
Pasirati
krompir. Dodati pola kafene kašike soli, umućeno jaje, kašika masti i
brašno
Zamesiti testo da se ne lepi. Praviti okrugle knedle po željenoj veličini
(Napomena:
Bolje je praviti knedle manje veličine jer se brže i lakše kuvaju, i lakše
ostaju
cele, Ko voli veće moze i tako).Tako pripremljene knedle bariti u ključaloj
vodi.
Gotove su kada isplivaju na površinu. Vaditi ih rešetkastom kašikom i
odmah
aranzirati na tanjir za posluživanje.
-Preliv HOF ili Preliv SIMIC se pravi: 1 kisela pavlaka (po mogućstvu
PKB-Imlek
CRVENA, zbog specifičnog ukusa) i 1-2 kašike masti od pečenja (po mogućstvu
od
pečene piletine, zbog specifičnog ukusa) to sve izmešati u nekoj posudi.
Preliv se
dodaje jelu po želji pojedinaca. Poželjno je da Pileće Pečenje bude dosta,
ali ne i
previše posoljeno tako da mast bude slana a piletina ne puno slana, kako
bi se dobio
originalni ukus preliva.
Elizabeta HOF
Zemun
|