KINEZ

SKUVATI PIRINAC SAMO U SLANOJ VODI.

U DUBOKU VECU SEPU SIPATI ULJA DA POKRIJE DNO U VISINI 0,5cm.
PUSTITI DA SE MALO ZAGREJE PA NA TO ULJE SIPATI 3 SUPENE KASIKE
SECERA ILI MEDA I MESATI DOK SE NE ISTOPI. N TO DADATI 1 PILECE
BELO MESO BESECKANO NA STAPICE. KRATKO PROPRZITI U ULJU I SECERU
PA GA RESETKASTOM KASIKOM IZVADITI NA TACNU.
SLEDECE SASTOJKE DODAVATI JEDAN PO JEDA TAKO STO SVAKI SASTOJAK
VRLO KRATKO PROPRZIMO PA DODAJEMO SLEDECI.
- GLAVICA CRNOG ILI CRVENOG LUKA ISECENA NA REBARCA
- KOMAD PRAZILUKA NA KOLUTICE
- 200gr PECENOG NESLANOG KIKIRIKIJA (OLJUSTITI)
- 3 SARGAREPE ISECENE NA STAPICE
- MANJI CELER ISECEN NA STAPICE
- STABLJUKU LISTOVA CELERA ISECI NA REZANCE
- TIKVICA ISECENA NA STAPICE
- 1 CRVENA BABURA ISECENA NA STAPICE
- MALO LJUTE PAPRICICE PO UKUSU ALI I NE MORA
- 300gr SAMPINJONA ISECENIH NA LISTICE
SVE OVO POBIBERITI I POSOLITI A ONDA DODATI
- KUPUS SECEN NA STAPICE ( BELI I MALO CRVENOG )

KADA SE SVE TO MALO IZDINSTA VRATITI MESO I ZACINITI SVE SOJA SOSOM

NAPOMENA: svi sastojci mogu i ranije da se iseckaju jer je to najveci posao.
Tako iseckani mogu da ostanu u frizideru danas za sutra sve sem
sampinjona.