GALETE
SA SIROM
MATERIJAL:
200 g maslaca, 1/2 kašičice soli, 4 jaja, 200 g brašna, 1 kašičica praška
za pecivo, 6 kašika mineralne vode, 150 g gaude sira, pola kašičice slatke
aleve paprika, malo bibera, 1/4 veze luka vlašca i 1/4 veze peršuna.
PRIPREMANJE:
Maslac i so u činiji dobro umutiti. Jedno za drugim dodavati jaja.
Sipati brašno i prašak za pecivo. Postepeno dodavati u masu mineralnu
vodu i stalno
mešati. Rendanu gaudu, slatku alevu papriku i biber dodati testu. Vlašac
i peršun
oprati iseći i dodati testu. Aparat za galete zagrejati i podmazati. Vaditi
iz mase
testo za galete i peći ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. Držati ih na
toplom,
posuti začinskim biljem i uz njih piti jogurt ili još bolje pivo.
|