EVROPA TORTA

Ubutati 12 belanaca,na vrh noza soli,12 kas.secera,300 gr.oraha i 4 kas. Brasna.Mesu sipati u podmazan pleh srednje velicine i peci u prethodno zagrejanoj pecnici.Pecenu koru iseci na tri sulta.

Prvi fil:250 gr.secera proprziti na laganoj vatri da porimeni.Dodati 100gr.butera,stalno mesajuci karamel.Toplim filom premazati sve tri kore.

Drugi fil:125gr.umucenog butera,pomesansa 200gr.otopljene cokolade.Premazati ovim filom sve tri kore.Pozeljno je da ovako nafilovana torta odstoji preko noci.

Treci fil:Na pari kuvati 12 zumanaca sa 12 kas.secera.Kad se ohladi dodati 250 gr.umucenog butera.Premazati sve tri kore i ovim filom,i poredjati ih jednu na drugu.Za vrh torte ostaviti najvise zutog fila.Gotovu tortu posuti orasima.