DRUTEN
SALATA
Ova salata od avokada i grejpa dobila je danas naziv po našem šampionu
DRUTEN-u;
listovi
salate lochike
2 kašike sosa vinaigrette
2 grejpa
2 avokada
sok od pola limuna
1 kašičica zrnaca crvenog bibera
1 kašičica sjeckane svježe metvice
nekoliko grančica metvice za ukras
Ogulite
grejp, izvadite košpice i izrežite na tanke šnite (kolutove). Avokado
prvo
narežite na tanke kolutove a onda skinite koru. Poprskajte limunovim sokom
da ne
dobiju smedu boju. Listove lochike operite, posušite zatim umočite u sos
i poslažite
na tanjir. Kolutove grejpa i avokada lijepo poslažite na listove salate.
Preostali
sos izmiješajte sa crvenim zrncima bibera i prelijte voće. Ukrasite s
nekoliko
grančica metvice.
Začudjujuće
kako se dobro slažu avokado i grejp. Avokado je kiselkasto sladak, grejp
gorak - njihovom kombinacijom dobit ćete osvježavajuću salatu.
|