VASINA TORTA

Ovo je jedna od prvih torti koje sam naučila.
Tada mi je izgledala strašno komplikovana ali nije. Evo videćete i sami.
Kora - samo jedna kao podloga.
5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika oraha i 1 kašika brašna .
Manji pleh dobro podmazati i ispeći koru.
Fil: 7 žumanaca umutiti sa 7 kašika šećera i kuvati na pari
( ne sme da se puno zgusne) Kada se ohladi dodati 250 gr. umućenog putera sa 100 gr. šećera u prahu i poparene orahe.Naime 250 gr. mlevenih oraha popariti sa malom šoljicom vrelog mleka i dodati 1 vanil šećer.Sve to sjediniti i staviti preko kore.
Beli šne: 7 belanaca ulupati čvrsto sa 14 kašika šećera.
Kada se zgusne dodati kap po kap 2 kašike gusto ušpinovanog šećera.
Sa ovim belim šneom prekriti celu tortu.